W fabrykach, zakładach produkujących żywność, mroźniach czy chłodniach każdego dnia posadzki narażone są na wysokie temperatury towarzyszące procesom produkcyjnym, kwasy organiczne, sól, ekstrakty smakowe, gorącą wodę z detergentami oraz inne szoki termiczne. Czy istnieją systemy posadzkowe, które są w stanie sprostać całej liście rygorystycznych wymagań?
Typowym miejscem stosowania są fabryki i zakłady produkujące żywność (produkcja mokra lub sucha), mroźnie i chłodnie i pomieszczenia narażone na szoki termiczne (materiały zachowują właściwości mechaniczne w zakresie temperatur od -40°C do +140°C).
Nowa generacja posadzek Sikafloor PurCem to:
- Zoptymalizowana odporność na łuszczenie i powstawanie kraterków
- Jedna formuła dla wszystkich stref klimatycznych
- Asortyment został uzupełniony o cienkowarstwowy jastrych Sikafloor-24 PurCem, który jest alternatywą dla jastrychów żywicznych
- Wprowadzony do asortymentu Colourpack zapewnia większą elastyczność w utrzymywaniu stanów magazynowych i przy rozpoczynaniu prac
Źródło i zdjęcia: Sika